KAJ JE PREJ: TEHNIČNI PROBLEM ALI VEŠČINA UPORABE ORODJA OZ. VPRAŠANJE - KAKO VEDETI, KATERO ORODJE IZBRATI?

Tako, prišli smo do zaključka našega izziva. 

  • V Izzivu smo se učili uporabe eOrodij - spoznali smo orodji Screencastomatic in Loom - obe sta namenjeni snemanju video izobraževanj. 
  • Pa se seznanili z Zoom-om za sestanke in srečanja v živo a na daljavo. 
  • Pa pogledali, kako lahko tudi Facebook skupine delujejo kot spletne učilnice (čeprav sama bolj zagovarjam bolj profi platforme, kot je Teachable). 
  • In se dotaknili še postavljanja oz. načrtovanja spletne strani za promocijo spletnega tečaja. 

eOrodja, platforme, računalniški programi ... to je ponavadi prva skrb marsikaterega izvajalca. Katero orodje naj uporabim? Kako se ga uporablja? Kaj pa če kaj zašteka? ...

Vendar pa bi ti rada predstavila še drug vidik tega "problema":

samo orodje ti ne bo niti malo koristilo, če ga ne znaš primerno umestiti v kontekst in ga primerno uporabiti. Sama sem zato prepričana, da lahko orodje izberemo šele, ko obvladamo VEŠČINO.
  • Tako bomo sicer s Screencastomatic-om ali p Loom-om sicer posneli spletni tečaj, vendar pa je vprašanje, ali bo didaktično učinkovit: smo izbrati pravi način prezentiranja, ko smo snemali? Smo poskrbeli za dobro vizualizacijo?
  • In ko gremo "v živo" - je to res zato, ker lahko v živo bolje streniramo neko veščino ali smo šli v živo ​samo zato, ker je to bolj prikladno za nas, izvajalce? Se zavedamo, da dober spletni trening ni samo predavanje, prenos informacij?
  • Pa spletne učilnice? Jih imamo zgolj zato, ker jih imajo tudi drugi? Imamo svoj lasten LMS (Learning Management System) zgolj zato, ker nam ga je predlagal naš računalničar ali dejansko znamo voditi, facilitirati učenje v našem vodenem spletnem programu?

In vse skupaj je lahko zelo preprosto: ko enkrat obvladaš veščine sodobnega facilitiranja (izvajanja izobraževalnih/ coaching/ svetovalnih) programov preko spleta oz. eFacilitiranja na kratko. 

Več o veščini spletnega facilitiranja si lahko prebereš na eDogodek.si blogu

Hkrati pa bi te rada spomnila, da je eŠola eFacilitiranja, v kateri skupaj v samo 3-eh mesecih natreniramo vse tehhnike eFacilitiranja, na voljo po ugodnejši ceno (100 € popusta) in z možnostjo plačila na 2 obroka samo še do petka, 16. avgusta 2019.

Več o eŠoli eFacilitiranja tukaj: https://edogodek.teachable.com/p/esola-efacilitiranja

Prijetno eDogodkanje,

Maruša


Zaključi to lekcijo in nadaljuj na naslednjo