Spletna šola • spletnega spretnega upravljanja • spletnih programov

»eŠola eFacilitiranja«
Kako (pre)oblikovati in voditi (facilitirati, izvajati) izobraževalni program, da bo učinkovit tudi v spletni obliki.

Usvoji (facilitatorske in digitalne) tehnike ter se nauči suvereno rokovati z vsemi eOrodji, ki jih potrebuješ za snemanje video izobraževanj, spletno facilitiranje (izvajanje v živo ali asinhrono) ter upravljanje s sodobno izobraževalno tehnologijo.


Hojla, Maruša tukaj, moj moto je:
"Verjamem, da ima sodobna tehnologija moč, da se znanje širi hitreje, ceneje – učinkoviteje! Pa še zabavno je!" 😎

Zato te vabim, da se mi pridružiš v spletnem programu, ki je namenjen vsem, ki izobražujejo, coachajo, mentorirajo ali opravljajo svetovanja za stranke in želijo to početi na lahkoten način z izvajanjem spletnih programov oz. s pomočjo spletnih orodij!
Program je primeren tako za začetnike v svetu eDogodkov kot tudi tiste, ki ste morda že naredili prve korake in boste tako lahko nadgradili svoje veščine - zlasti veščine spletnega facilitiranja.
Program je prav tako primeren tudi za tiste, ki bi želeli svoje stranke suportirati na področju priprave in upravljanja spletnih izobraževalnih programov.


Obdelamo vse formate spletnega izobraževanja (eDogodkov): posneti eTečaji, vodene eDelavnice v živo, naročniški spletni programi ali vodeni online programi - s posebnim poudarkom na facilitaciji VODENIH online programov.


Program se izvaja 1x letno v obliki 3-mesečne skupinske izvedbe

- gre za VODENO (ne avtomatizirano) spletno izvedbo

(naslednja izvedba september - december 2020)


Želim kupiti

Si že slišal za virtualno facilitacijo (virtual facilitation, ang.) oz. eFacilitiranje?

Če obožuješ stik s svojimi udeleženci, klienti 👀, a hkrati ceniš svobodo izbire lokacije 🏖 🏠 in izbire časa dela ... ali pa (srečnež ti 🍀) si prišel do točke, ko je edina rešitev, da "obdelaš" več strank, to, da se kloniraš 💫 ... potem je eFacilitiranje prava rešitev zate!

Spletno facilitiranje je skupen izraz za upravljanje oz. vodenje, izvajanje izobraževanj (delavnic, treningov) in coachingov preko spleta. Bodisi takih, ki se odvijajo sinhrono (v živo) ali asinhrono (ko z našimi strankami nismo istočasno skupaj).

Facilitiranje v prevodu pomeni "olajševanje". V tem primeru - olajševanje učnega procesa, procesa transformacije, ki je v spletnem okolju za udeležence še toliko težji, saj nismo ves čas neposredno ob njih, da bi jih motivirali, spodbujali (ali priganjali 😀). Prav tako ni očesnega stika, ni neposrednega kontakta in je tako komunikacija in podpora precej drugačna kot "na terenu".

Tako ni namreč dovolj samo naložiti vsebino v eAkademijo ali jo prezentirati na eDelavnici v živo in pričakovati, da se bojo udeleženci dejansko naučili ali dosegli transformacijo, rezultat (pripovedovanje namreč ni trening!).

In če je klasično facilitiranje/ izvajanje delavnic in seminarjev "na terenu" nekaj, kar nam je že zlezlo v kri, je pri spletnem facilitiranju marsikaj drugače.
Mnogo izvajalcev spletnih delavnic in spletnih programov se najprej osredotoči nase:
 • kako bom (jaz) izpeljal delavnico preko spleta
 • kako se bom (jaz) posnel
 • kako bom (jaz) odpredaval/ prezentiral v živo
... pozabijo pa na pomembno dejstvo - da je njihova vloga več kot samo prenos znanja (prezentiranje vsebine), da so v učnem procesu tu zaradi udeležencev in so tako pravzaprav več kot "samo" prezentatorji/ predavatelji/ posredniki informacij ... so namreč FACILITATORJI - olajševalci prenosa znanja, spodbujevalci v učnem (coaching, svetovalnem) procesu, ki je v spletnem okolju drugačno.

Spletno facilitiranje torej pomeni ne le lahkotno in enostavno (ter cenovno ugodno) izvesti eDelavnico ali online program, pač pa tudi čim bolj OLAJŠATI proces učenja, transformacije in tako zagotoviti, da udeleženec res pride do rezultata. Saj konec koncev udeleženci danes plačujejo ne le za informacije, pač pa za transformacije (nihče ne gre v fitnes, da bi nabral informacije o tem, kako postati fit, pač pa zato da dejansko postane fit).

Vpiši se v BREZPLAČNO Mini eŠolo eFacilitiranja in spoznaj, katere so veščine spletnega facilitiranja oz. veščine sodobnega eduPodjetnika

Klikni na sliko, da si brezplačno (brez registracije) ogledaš prvo od 13-ih ePredavanj:

6 izzivov sodobnega spletnega eduPodjetništva | eDogodek.si akademija

Če si se že vpisal, potem eUčilnico z ePredavanji najdeš pod Moji eDogodki.

 


Kaj eFacilitiranje in sodobno eduPodjetništvo prinaša v tvoj (obstoječi, bodoči ali rastoči) eduBiznis?


S samo 4-imi veščinami lahko dosežeš več strank, prihraniš (ali pridobiš) čas in s tem povečaš svoj zaslužek:

Snemanje izobraževalnih video vsebin (video lekcij)

da lahko stranke poučuješ o svojih rešitvah tudi na daljavo – tudi za promocijske namene

ali da prihraniš čas pri ponavljanju vsebin v svetovalnih/ coaching programih

ali da dostaviš vsebino, da je stranki na voljo, ko njej ustreza

Komunikacija in prezentiranje na daljavo – a v živo (sinhrono učenje na daljavo)

da lahko strankami oz. udeleženci svojih programov komuniciraš, prezentiraš in delaš v živo - individualno ali skupinsko

ne da bi zato rabil zapravljati čas na poti

ali da bi dosegel tudi stranke, ki jih sicer ne moreš

ter da tudi interaktivne / delavniške programe lahko suvereno izvajaš kar 'iz domačega naslonjača' ali 'izpod palme'.

Komunikacija, motivacija in soDelovanje v času, ko nismo skupaj (asinhrono učenje)

Da lahko s strankami oz. udeleženci tvojih programov delaš, jih poučuješ in motiviraš za soDelovanje - individualno ali predvsem skupinsko

tudi, ko dela vsak ob svojem času in v svojem tempu

ali ko so stranke preveč oddaljene od tebe (ali ti od njih), da bi lahko izobraževalni/ coaching program v celoti izpeljal 'na terenu'.

ali kot dodatek/ suport v klasično izvedenem daljšem izobraževalnem/ coaching programu.

Enostavnejše organizacijsko in marketinško upravljanje eduBiznisa s pomočjo eAkademije (Learning Management Systema) in drugih eOrodij

Da lahko sodobno tehnologijo izkoristiš, da p(r)odaja tvoje znanje 24 ur na dan in tako avtomatizira vse administrativno - organizacijske procese, ki ti ne prinašajo dodane vrednosti oz. ti kradejo čas


Da lahko svoje programe (tudi če niso v celoti v spletni obliki) lahkotno upravljaš (administriraš) 'pod eno streho' in tako posimpliraš ter centraliziraš svojo ponudbo in svoj eduBiznis

in pri tem izkoristiš tehnologijo, da ti pomaga tudi pri lahkotnejšem in učinkovitejšem marketingu in prodaji programov.

 

Izvajanje "online programov" prinaša v tvoj eduBiznis številne koristi - od SVOBODNOSTI (razporejanja časa in izbire lokacije dela) - do SODOBNOSTI (novejšim trendom prilagojeno podajanje znanja, širitev na nove trge, pridobivanje strank, ki jim je tak način dela ustreznejši ...).

Razumem pa, da iti online, odpre številna vprašanja in strahove: katera orodja izbrati, kako učinkovito in lahkotno komunicirati, ko pa nismo skupaj, kako vse skupaj upravljati in voditi, izvajati/ facilitirati ...

Skozi program »eŠole eFacilitiranja« te bom na prijazen način popeljala čez tehnično uporabo vseh glavnih eOrodij in platform, ki jih potrebuješ, da samozavestno in brez strahu uporabljaš sodobno tehnologijo.

Ter ti tako prihranila čas, ki bi ga zapravil za ure in ure študiranja uporabe teh orodij.
Ter nenazadnje čas, ki ga boš prihranil, ko boš ta orodja začel uporabljati v praksi.

Hkrati pa boš tekom »eŠole eFacilitiranja« tudi sam izkusil, da je spletno izobraževanje lahko zabavno, lahkotno, interAktivno in učinkovitov.
Predvsem pa te eOrodja ne bom naučila zgolj (tehnično) uporabljati, pač pa učinkovito izkoristiti za tvoj eduBiznis.
 

Ta program je zate, če hočeš biti bolj SVOBODEN v svojem eduBiznisu in biti bolj SODOBEN za svoje stranke! Na ENOSTAVEN NAČIN ti bo pomagal:


Osvojiti uporabo orodij na tak način, da je izkušnja z uporabo enega eOrodja prenosljiva na vsa podobna eOrodja.

Izbrati pravo orodje za pravo nalogo, ker razumem, da vsako orodje »ne sede« vsakemu, hkrati pa ni vsako orodje primerno za vsako nalogo.

Seznaniti se z osnovnimi orodji za (sodoben) marketing in prodajo: landing pagi, maling liste, Facebook pixel …. – da boš tako lažje poiskal ustrezne rešitve za promocijo in prodajo svojih programov.

Program je posebej primeren, če delaš neposredno s strankami in če svoje storitve ponujaš na trgu - kot samostojni izvajalec ali kot izvajalec znotraj izobraževalne enote/ organizacije.

Posebnosti soDelovanja v vodeni skupinski izvedbi programa - hitreje do vseh veščin, individualizirani feedbacki in učenje iz izkušenj drugih

40-urni program (pedagoške ure), izvedba v celoti preko spleta … količinsko enakovredno 5-dnevnemu seminarju ‘na terenu’, s tem da so vsa predavanja v tem programu posneta in si jih ogledaš, ko imaš čas oz. kadar koli ponovno predvajaš (dostop do vsebin ostane vsaj še 3 mesece po koncu programa).

Kljub izvedbi preko spleta, gre za VISOKO INTERAKTIVEN program, kjer se pričakuje tvoje aktivno (so)DELOvanje v obsegu do 3 pedagoške ure (približno 2 uri in pol na teden)

12 izzov x 3 pedagoške ure = 36 ur, od tega so 4-je izzivi izpeljani v obliki srečanja v živo preko spleta (4 srečanja po 2 pedagoški uri).

Vsak izziv je sestavljen iz (približno):

 • 60 - 90 minut posnetega video predavanja na temo izziva + navodila za izziv (v primeru srečanj v živo, je ta vsebina izpeljana v obliki interaktivne eDelavnice)
 • 30 - 60 minut tvojega dela (asinhrono – v času, ko ti ustreza, a v roku dveh tednov od objave izziva)
 • 15 minut tvojega soDelovanja v skupini (soocenjevanje izdelkov drugih udeležencev, sodelovanje v vodenih diskusijah itd.)
 • 15 minutno posneto video predavanje z odzivom na izziv

Plus še:

 • 1 x 2-urno INDIVIDUALNO srečanje v živo preko spleta
 • 2 uri za zaključno srečanje v živo preko spleta
 

Kaj je posebnega v tem programu?

Za podrobnejši opis posamezne točke se zarolaj z miško preko posamezne točke ali tapni na telefonu. Da zapreš opis se zarolaj/ tapni izven seznama.

 

Kaj drugi pravijo o delu z mano?

"Maruša mi je odlično približala e-programe in orodja, s katerimi je postalo moje kreiranje online izobraževalnih vsebin enostavno in prijetno. Kot mentorica je vedno na voljo, da te podpre s širokim naborom znanja. Zelo mi je blizu Marušin osebni pristop in odličen čut, kaj njena stranka v določenem trenutku potrebuje. Včasih je to tudi podporna beseda in motivacija, da zmoreš. Toplo priporočam Marušo vsem, ki želijo kreirati e-izobraževanja na dolgi rok in s premišljeno vsebino."

- Ana

"Z Marušo sodelujem že od njenih študentskih dni in zelo cenim njeno kreativnost in znanje s področja e-izobraževanja. Njeno poznavanje različnih orodij, ki lahko podprejo izobraževalca pri delu, je izjemno široko. Če se podajate na pot spletnega izobraževanja, je Maruša zagotovo pravi naslov."

- Dragana

"Tvoj spletni program je obsežen, zajame vse točke spletnih tečajev, od tehničnih zadev do kreative, marketinga in lansiranja na trg. Tečaj je fajn, ker je uporaben in ker lahko naučeno takoj preneseš v prakso."

- Nina, udeleženka skupinske izvedbe eŠole eFacilitiranja - izvedba januar - april 2019

Si pripravljen, da na lahkoten in prijazen način osvojiš suvereno in samozavestno upravljanja s sodobno tehnologijo – za več strank, časa in prihodka?!


Želim kupiti

Tvoj eFacilitator


Marija Maruša Jovanović
Marija Maruša Jovanović

"Ker verjamem, da ima sodobna tehnologija moč, da se znanje širi hitreje, ceneje – učinkoviteje! Pa še zabavno je!"

Hojla, Maruša tukaj,

ker želim omogočiti večjo dostopnost do izobraževanj, sem na misiji širjenja spletnega učenja in poučevanja. Zate sem v svoje eLearning programe zapakirala svojih:

 • 15 let (samo)izobraževanja o izobraževanju odraslih
 • 7 let neposrednega dela v (korporativni) eLearning industriji
 • 8+ let izkušenj v izobraževalnem marketingu
 • 3 leta v lastnem edukativnem biznisu

In ves svoj eLearning entuziazem - da sodobna (izobraževalna) tehnologija lahko služi tudi tvojemu (malemu, solo, coaching, predavateljskemu, svetovalnemu ... ali bodočemu) eduBiznisu!