Junij 2020: Coaching produkt (suport mentorskim/ svetovalnim/ coaching) programom

Najprej mogoče nekaj besed več o tem, kaj je "coaching produkt", v videu spodaj pa še prikaz in podrobnejši zapis.

Torej, čeprav je v imenu produkta "coaching", to ne pomeni, da gre za nekaj, kar lahko uporabljajo samo coachi (tisti certificirani ali pa tisti športni), temveč gre za produkt, ki s tehologijo/ platformo podpre proces med izvajalcem (coachem, mentorjem, izobraževalcem, svetovalcem) in njegovim udeležencem/ udeleženci.

Coaching produkt zapolnjuje vrzel v tovrstnih platformah za upravljanje spletnih izobraževanj, saj jim dodaja "nazaj" komponentno interAktivnega soDelovanja. Hkrati pa je primeren tudi za individualna mentorstva.

Platforme za online tečaje so večinoma "content-based" orodja, po principu "naloži-prodaj-pozabi", ki imogočajo nalganje vsebine in njihovo avtomatizacijo pri distribuciji (pa tudi že pri prodaji).

Dejstvo pa je, da se učenje najbolje odvija v interAkciji/ soDelovanju med učencem in učiteljem. Na daljavo s pomočjo spletnih tečajev za samostojno učenje se seveda da naučiti ogromno stvari, a gre lažje (plus za motivacijo je bolje), če dodamo še komponentno osebnega, živega (v živo/ live) suporta.

No, nekako tako lahko sedaj s pomočjo Teachable delamo tudi eduPodjetniki v svojih online programih.

Roko na srce, večino stvari verjetno že marsikdo (če ne celo kar večina) počne, vendar je bilo marsikaj od tega še bolj razpršeno in smo tako s tovrstno storitvijo "coaching produktom" še bližje temu da je vse pod eno streho.

Več o novi funkciji: https://teachable.com/blog/introducing-coaching-on-teachable