Videokonferečna orodja (kot je Zoom) so super orodje, ki ti olajša, da se s stranko pomeniš kar na daljavo in imaš na hkrati vse opcije, kot bi jih imel, če se srečata "v živo": lahko ji pokažeš stvari na svojem računalniku (na primer prezentacijo ali pa kak dokument), lahko se gledata iz oči v oči in celo brejnstormata lahko skupaj na beli tabli.

Uporaba take platforme za sestanke ena na ena je pravzaprav dokaj enostavna (potem ko točno veš, kaj ti je na voljo, kako deluje ... in ko se enkrat prepustiš sodobnim orodjem).

Vendar pa se da videokonferečne platforme zelo dobro izkoristiti tudi za SKUPINSKA srečanja: za predavanja z večjo skupino ljudi, ki se srečajo vsi ob istem času skupaj. Za brejnstorming seje ... za skupinske coachinge in skupinske delavnice.

Takrat pa - ko nas je naenkrat malo več v virtualni sejni sobi, pa znajo stvari postati nekoliko bolj kompleksne.

Kaj "šeram"? Se me vidi na ekranu? Ali vidijo prezentacijo ali mene? Kje je sedaj "chat"? Kako naj berem, kar se dogaja v klepetu in hkrati prezentiram? A me sploh še slišijo?

Ti je znano kaj od tega? No, potem se nam pridruži na Zoom delavnici, kjer bomo strukturirano šli čez vsa glavna eOrodja v Zoom-u, jih preizkušali in delali na tem, da postanemo čim bolj suvereni v uporabi Zoom-a tudi, ko je na drugi strani več kot samo ena stranka.

Kaj bomo delali na spletni delavnici?

2-urna (polni 2 uri) eDelavnica v živo, ki te pripravi na to, da lahko tudi na daljavo učinkovito izvajaš interaktivne spletne delavnice in seminarje

PREZENTIRANJE v Zoom-u

Spoznali bomo osnovna orodja za PREZENTIRANJE na daljavo: govoreča glava in prezentiranje prosojnic v živo, bela tabla, screen sharing ...

Ugotavljali bomo, kaj je njihov namen in kako jih lahko uporabimo. Vsa eOrodja bomo seveda tudi preizkusili ter se učili žonglirati med njimi.

Posebno pozornost bomo namenili

- govoreči glavi in njenemu izgledu (ne izgledu naših frizur, pač pa predvsem temu, kako izkoristiti ta format prezentiranja na online delavnicah);

- in pa prosojnicam, ki imajo na online delavnicah še posebno vlogo in morajo biti temu primerno prirejene.KOMUNICIRANJE v Zoom-u


Komunikacja na daljavo je drugačna!

Udeleženci morajo biti - če želimo zagotoviti dobro kvaliteto prenosa - utišani (na mute). Kako torej zagotovoti, da se vseeno slišimo? Predvsem pa: kako spodbuditi, da komunikacija steče in da na drugi strani ni tišina?

Iz prve roke - kot udeleženci - boste spoznavali uporabo različnih orodij, ki so na voljo v spletni video konferečni sobi: klepet, emotikoni, ankete, dvigovanje rok ...

Seveda pri vsem skupaj ne gre toliko za samo orodje, kot predvsem različne tehnike, kako orodje smiselno uporabiti.

soDELOVANJE v Zoom-u


Spletne videokonferenčne sobe so več kot le orodje za enosmerno predavanje.

Z vsemi eOrodji, ki so na voljo, pa tudi s primerno pripravo same eDelavnice, lahko postanejo pravi nadomestek za delavnice/ treninge, ki jih sicer izvedemo v klasični obliki, na terenu.

Spoznavali bomo načine, kako lahko tudi na daljavo izvedemo različne aktivnosti.

DODATNE UGODNOSTI:

Sama delavnica bo sicer v živo in bo trajala 2 polni uri. Da pa te res pripeljem do rezultata - to je suverene uporabe Zoom-a, pa ti bo na voljo še dodaten suport, in sicer:

Spletna učilnica z dodatnimi materiali - 1-mesečni dostop

V eUčilnici boš našel dodatne video materiale z dodatnimi priporočili in nasveti za uporabo videokonferenčnih sistemov v trening/ delavniške/ seminarske namene.

Ker cenim tvoj čas, ki ga podariš "v živo" in ga želim posvetiti treningu, bom v eUčilnici po samem treningu s tabo (in tvojimi soUdeleženci) delila še dodatne inštrukcije, vezane na samo tehnično pripravo Zoom okolja.

eUčilnica ti bo na voljo še cel mesec po našem srečnju v živo, tako da boš imel dovolj časa, da predelaš še vse ostale materiale.

1-tedenski osebni suport v eUčilnici

Ker se veliko vprašanj odpre šele, ko začneš tudi sam prakticirati, ti bom še teden dni po izvedbi na voljo za vprašanja.

Hkrati pa bom v okviru samega treninga dala tudi neobvezno "domačo nalogo". Za vse, ki jo boste opravili v roku enega tedna po izvedbi, bom seveda dala tudi feedback (povratno sporočilo).

1-mesečni dostop do spletnega tečaja o pripravi in snemanju avtomatiziranih spletnih tečajev

Na kvaliteto izvedbe eDelavnic v živo močno vpliva tudi dobra vizualizacija in primerno narejeni vizualni materiali. Velik del vsebine o tej tematiki pokrijemo prav v spletnem tečaju o pripravi in snemanju spletnih tečajev, zato ti bom po sami delavnici omogočila še dostop do tega programa, in sicer za polnih 31 dni od dneva izvedbe delavnice. Ker je ta spletni tečaj zastavljen tako, da lahko spletni tečaj za "vajo" narediš le v nekaj urah, tako z dostopom do tega tečaja dobiš praktično še en trening zraven. In še to: orodje za snemanje pa stane na letni ravni toliko kot naročnina na Zoom za en mesec.

Za koga JE ta delavnica primerna


Za vse, želite postati suvereni v tehnični uporabi okolja Zoom (in podobnih sistemov).

Za vse, ki želite izvajati na daljavo izobraževalne treninge/ usposabljanja.

Za vse, ki vam je pomembno, da stranka/ udeleženec na drugi strani ne zaspi, ampak ima dejansko nekaj od "webinarja"!

Za vse, ki verjamete, da je tehnologija le orodje, vi sami pa ste s svojim znanjem, idejami in veščinami facilitiranja tisti, ki daste takemu dogodku pečat!

In za koga res NI primerna


Če ne verjameš, da se da tudi preko tovrstnih orodij narediti kvalitetna izobraževanja (in če nisi dovolj odprte narave, da mi dovoliš, da ti pokažem drugačen način).

Če meniš, da je dovolj, da znaš vklopiti kamero in eno uro (ali več ) govoriti.

Pogosto zastavljena vprašanja

Nekaj odgovorov na vprašanja, ki se ti morda podijo po glavi v zvezi s to delavnico. Če ne najdeš odgovora na svoje vprašanje, pa mi piši na [email protected]Kako bo potekala spletna delavnica?

Spletna delavnica se bo odvijala v živo (v realnem času, torej od 10.00 do 12.00) preko interneta. Že pred samo delavnico pa dobiš dostop do spletne učilnice, v kateri bojo še dodatni (video) materiali in v katero lahko v roku enega tedna po delavnici odložiš tudi svoj video posnetek (če želiš dobiti feedback nanj).


Kakšno opremo potrebujem?

Priporočam, da se delavnice udeležiš preko računalnika (ker je tako lažje sodelovati, plus imaš boljši pregled nad dogajanjem).

Za samo delavnico potrebuješ, kot rečeno dostop do interneta. Potreboval boš tudi spletno kamero (lahko tisto, vgrajeno v prenosnik).

Obvezno so potrebne slušalke (ali zvočnik - da me lahko slišiš) ter mikrofon. Mikrofon načeloma lahko sicer uporabiš tistega, vgrajenega v prenosnik, drugače pa je opcija tudi, da uporabiš slušalke z mikrofonom od mobitela (če le imaš ustrezen priključek na računalniku).

Opomba: za udeležbo na delavnici ne potrebuješ Zoom računa.


Kaj če nimam spletne kamere?

Tudi če nimaš spletne kamere, se delavnice vseeno lahko udeležiš, ne boš pa mogel izkusiti prenosa svoje "govoreče glave".


Kaj če se ne morem udeležiti v živo - ali bo na voljo posnetek?

Ne bo posnetka, bo pa video povzetek! Sama delavnice je interaktivna, kar pomeni, da ni toliko poanta v informacijah, ki jih bom povedala, temveč v tem, kar boš pre-izkusil kot udeleženec. In če tega ne doživiš tekom izvedbe, potem ni poante, da si ogleduješ posnetek delavnice.

Zato bom pripravila video povzetek, v katerem bom šla vsebinsko čez vse zadeve, ki jih bom podala na sami eDelavnici. Plus dodala bom prikaz, kako lahko zadeve, ki jih bomo predelali na eDelavnici, preizkušaš, treniraš, vadiš sam "na suho".

Torej, če se ti ne uspe nam pridružiti v živo, dobiš vsebinsko popolnoma enak posnetek. Za vajo pa se nam lahko kadar koli kasneje na ponovitvi delavnice pridružiš za precej ugodnejšo ceno (do 80 % ceneje).


Še nikoli nisem uporabil Zooma kot predavatelj ali se udeležil srečanja na Zoomu - ali je trening vseeno primeren zame?

Ja, seveda - takoj po prijavi dobiš navodila, kako se udeležiti eDelavnice in kako vstopiti v spletno sobo na Zoomu. Vse ostalo pa natreniramo na sami eDelavnici.

Opomba: za udeležbo na delavnici ne potrebuješ svojega lastnega računa na Zoom-u. Zgolj internet in zgoraj opisana oprema (slušalke in mikrofon ter po možnosti še spletna kamera) bo dovolj.


Kakšni so pogoji prijave?

Vse pogoje najdeš v Pogoji poslovanja - glej rubriko eIzobraževanja.

Spletno stran upravlja EduBiz, Marija Maruša Jovanović s.p, Kamnik - Pravilnik o zasebnosti - Pogoji uporabe